Winterreis Quebec, Ontario & New York State

In navolging van een zeer geslaagde wintervakantie in Jasper vorig jaar, dan nu de Oostkust.
De staten Quebec en Ontario zijn het hoofddoel maar ik maak ook een uitstapje van een paar dagen naar New York State.

Beginnen en eindigen doe ik in Montreal. De gemiddelde temperatuur ligt normaal gesproken zo tussen de -5 en de -14 maar het was deze absoluut kouder dan deze gemiddelde temperatuur met zijn -10 en -15 en gevoelstemperaturen van rond de -24 en -30. 
Het is ook dan wel te begrijpen dat de gemiddelde Canadees niet veel zin heeft om buiten te lopen, zeker in Montreal met hun ondergrondse stad.

Het is een rondreis eigenlijk gericht op de mooiste steden van deze omgeving en een klein deel van de vakantie breng ik door in de natuur.
Hoop dat de foto's een idee kunnen geven hoe mooi Oost Canada is in deze tijd van het jaar. Maar deze trip is zeker in de zomer of herfst ook een waargenoegen. Alhoewel ik dan wat minder steden zou pakken maar meer natuur.
Het reisverslag van mijn rondreis kun je vinden op mijn website en blog
-
Following a very successful winter holiday in Jasper last year, now the East Coast.

The states Quebec and Ontario are the main goal, but I also make a trip from a few days to New York State.

Starting and finishing is in Montreal. The average temperature is normally between -5 and -14, but it was absolutely colder than this average temperature with -10 and -15 and windchill temperatures of around -24 and -30.
Therefor its understandable that the average Canadian does not like to be outside, especially in Montreal with their underground city.

It is a tour based on the most beautiful cities of this area and a small part of the holiday I spend in nature.
Hope the photos can give an idea how beautiful Eastern Canada is at this time of the year.
But this trip is certainly also a pleasure in the summer or autumn. Although I would catch fewer cities but more nature.
The travel report of my tour can be found on my website and blog.